Fakts - Cool-E.dk

Search
Varer
Acceptmærke
Go to content

Main menu:

Fakts

Lige for øjeblikket, er der rapporteret om flere tilfælde af heftige lungeproblemer hos personer i USA, som har brugt en e-damper.
I starten blev det rapporteret som om, at det var selve det faktum, at der blev dampet – som var skyld i lungeproblemerne. Kort tid efter kom det frem, at de nye tilfælde kunne være på grundlag af inhalation af olieholdige produkter.
Det er endnu uklart hvilke olier/lipider der er tale om – og om tilstedeværelsen af THC (det psykoaktive stof i cannabis) har noget med diagnoserne at gøre.

P.t. er der rapporteret omkring ét dødsfald i USA

DADAFO vil gerne (igen) bringe en advarsel til alle forbrugere af e-damp produkter.

Man må ALDRIG under NOGEN omstændigheder, fordampe og inhalere e-væsker på oliebasis!

Dvs. anvende e-væsker hvor ingredienser er baseret på lipider (ikke vandopløselige/hydrofobe olier). Inhalation af dampe på olie-basis, kan medføre nogle ret kraftige lungeskader – og resultere i nedsat lungefunktion. Der må KUN anvendes vandopløselige produkter i e-væsker, s.s. propylenglykol, vegetabilsk glycerin, nikotin og evt. aroma/smag på vandbasis.

Hvis du er i tvivl, så dryp nogle dråber af din væske ned i et glas koldt vand – og hvis der former sig en “olie-pøl” på overfladen – må du IKKE anvende væsken til inhalation. Rør evt. rundt i glasset – og se om “noget” samler sig på overfladen.
OBS lovlige registrerede E-væsker indeholder ikke olie.


*** GODT NYT FRA USA ***
Den amerikanske stats “Center for Disease Control and Prevention – CDC” (Center for Sygdomskontrol og Beskyttelse), har lavet en indendørs arbejdsklimaundersøgelse i en damp-shop.
Undersøgelsen forløb over flere dage. De tog luftprøver rundt omkring i lokalerne, samt direkte ved medarbejderne. Medarbejderne dampede alle. Der blev også taget prøver fra overfladerne i butikken, via aftørring/wipes af bord- og vægoverflader m.m.
CDC kunne konkludere:
De fandt INGEN emissioner i luften i lokalerne, som lå over de tilladte indendørs arbejdsmiljø grænseværdier!
Dermed sagt – at der ikke var grund til at forbyde e-dampning i dampbutikken, siden der ikke var skadelige stoffer i luften i bekymrende mængder, på trods af at de ansatte og kunderne dampede!
CDC har dermed “blåstemplet” dampen, og der kan dermed ikke være tale om “passiv damp” eller direkte skade ved passiv inhalation af udåndet damp, ifølge USAs grænseværdier for inhalation af indendørs luft.
At undersøgelsen er foretaget i en dampbutik, hvor både ansatte og mange kunder damper i løbet af dagen, giver også grund til at genoverveje evt. dampforbud der er eller evt. vil blive gennemført i andre sammenhænge i bl.a. Danmark og Europa.
Film om hvad cigaretrygning gør ved dine lunger.

Tror du Kræftens Bekæmpelse fortæller sandheden om e-damp ?

Undersøgelse af e-cigaretter fra England.
Cancer Research UK direktør for forebyggelse af kræft, Alison Cox sagde:
”Denne undersøgelse bidrager til voksende beviser for, at e-cigaretter er en langt sikrere alternativ til tobak, og foreslår de langsigtede virkninger af disse produkter vil være minimal.”
Undersøgelsen, kombineret med ITV dækning tilføjer yderligere vægt bag Folkesundhed Englands veldokumenterede tal, vaping er 95% sundere end rygning.
Fraser Cropper, administrerende direktør for Totally Wicked LTD sagde:
Den første langtidsstudie af virkningerne af rygestop ved at skifte til vaping er afsluttet med bragende succes.
Nikotin, kræftfremkaldende, og toksinvåben Eksponering i de lange e-cigaret og nikotinpræparater Brugere: En tværsnitsundersøgelse er blevet udført af en række medicinske fagfolk, herunder ledende forfatter, Dr. Lion Shahab, fra University College London.
Forskningen blev udført på 3 grupper af mennesker, der røg i starten af ​​undersøgelsen; én gruppe fortsatte med at ryge, en gruppe skiftede til e-cigaretter kun og den sidste gruppe fortsatte med at ryge og også brugt e-cigaretter.
Efter seks måneder, de deltagere, der skiftede fra at ryge til vaping havde langt færre kræftfremkaldende stoffer og toksiner til stede.

Far saver than smoking
Niveauer af en af ​​disse giftige kemikalier, NNAL - som er stærkt forbundet med lungekræft - var 97% lavere hos dem, der skiftede til at bruge blot e-cigaretter i forhold til dem, der fortsatte med at ryge. De, der fortsatte med at ryge, og også bruge e-cigaretter så nogen forskel i niveauet af NNAL i deres krop.
Ikke kun var niveauer af NNAL drastisk lavere i gruppen, som anvendte e-cigaretter kun blev antallet af flygtige organiske forbindelser (VOC) også reduceret drastisk i denne gruppe. Sundhedsprofessionelle er overbeviste om, at dette viser vaping er langt sikrere end at ryge traditionelle cigaretter.
Dr. Lion Shahab sagde:
”Vores undersøgelse bidrager til eksisterende beviser for, at e-cigaretter og NRT er langt sikrere end at ryge, og foreslår, at der er en meget lav risiko forbundet med deres anvendelse på lang sigt.
Vores resultater tyder også, at mens e-cigaretter er ikke kun sikrere, mængden af ​​nikotin, de giver, er ikke mærkbart anderledes end konventionelle cigaretter.
Dette kan hjælpe folk til at stoppe med at ryge helt ved at behandle deres trang i en mere sikker måde.”
Undersøgelse støttet af Cancer Research UK
Undersøgelsen er blevet støttet og finansieret af sundhedseksperter, herunder Cancer Research UK, som også opfordre rygere til at se igennem den dårlige presse, der bestandigt omgiver vaping og at se den positive virkning elektroniske cigaretter kan have.
Billede venligst udlånt af Cancer Research UK.
Cancer Research UK direktør for forebyggelse af kræft, Alison Cox sagde:
”Denne undersøgelse bidrager til voksende beviser for, at e-cigaretter er en langt sikrere alternativ til tobak, og foreslår de langsigtede virkninger af disse produkter vil være minimal.”
Undersøgelsen, kombineret med ITV dækning tilføjer yderligere vægt bag Folkesundhed Englands veldokumenterede tal, vaping er 95% sundere end rygning.
Fraser Cropper, administrerende direktør for Totally Wicked LTD sagde:
”Dette er en meget positiv og troværdig undersøgelse, som endnu en gang bekræfter det enorme potentiale disse produkter har i at støtte rygestop og risikoreduktion for rygere. Vi fortsætter med at vente på den britiske regering til at træffe en positiv stilling og aktivt at tilskynde rygere til at overveje vaping. Hvis dette og foregående krop af akademisk beviser ikke er nok, så er det, der er nødvendigt for den britiske regering til at stoppe equivocating og forvirrende UK rygning befolkning om de risici og fordele ved vaping?”
Vi håber, at dette vil være en milepæl for vaping og bør bidrage til at aflive den negative holdning torvs af mainstream medierne, og dermed øge folks tillid til e-cigaretter og
fører til millioner af liv bliver reddet.               Kilde Totally Wicked. (Link)
 
Back to content | Back to main menu